Ingrediënten

  • 300 ml Vandemoortele Maïsolie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel azijn of citroensap
  • 1 koffielepel mosterd
  • Peper en zout

     

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

  1. Breek het ei in een hoge maatbeker. Doe de azijn (of het citroensap) en de mosterd erbij en roer los. Kruid met peper en zout. 
  2. Giet daarna voorzichtig de Vandemoortele Maïsolie op het mengsel. 
  3. Plaats de staafmixer mooi vlak op de bodem en laat op volle snelheid draaien. 
  4. Van het moment dat je de mayonaise onderaan ziet binden, mag je de staafmixer omhoog halen. Niet te snel, anders zal de mayonaise niet voldoende binden.
Je ideale partner.

Zonnebloemolie

Vandemoortele Zonnebloemolie is een veelzijdige olie. Je kan deze gebruiken voor zowel koude als warme bereidingen. Ideaal voor vis- en groentegerechten, marinades, pasta’s en koude bereidingen zoals vinaigrettes. Deze olie is 100% plantaardig en brengt de smaak van je ingrediënten optimaal tot hun recht. Rijk aan Omega 6 en vitamine E.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
1L