Ingrediënten

  • 1 ontbeende lamsbout
  • 4 teentjes look geplet 
  • 1 el tijm 
  • 1 el oregano 
  • 2 el citroensap 
  • zout 
  • peper uit de molen 
  • 1 fles rode wijn 
  • 6 el Vandemoortele olie Bakken & Braden

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade met de olie, look, tijm, oregano, citroensap, peper en zout en verdeel die in 2 delen. Meng 1 deel met de rode wijn en dompel de ontbeende lamsbout hierin. Laat een nacht marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven op 220°C.
  3. Dep de lamsbout droog en bestrijk met het andere deel van de marinade. Bak in een bakpan aan met een beetje Vandemoortele olie Bakken & Braden.
  4. Leg de goudbruin gebakken lamsbout in een ovenschotel en overgiet met de andere helft van de marinade (zonder wijn).
  5. Laat ongeveer 50 tot 60 min braden per kilo vlees. Snijd vervolgens in fijne stukjes en serveer.
Bak het perfecte stukje vlees.

Bakken & Braden

Deze olie kan je goed verhitten om het vlees mooi dicht te schroeien, zonder dat het blijft kleven aan de pan. Ze is een mengsel van 100% plantaardige oliën en bevat High Oleïc zonnebloemolie, rijk aan onverzadigde vetzuren. Bovendien spat deze olie minder dan andere 100 % plantaardige oliën.  Dankzij het natuurlijke boteraroma, komt de smaak van je vlees mooi tot zijn recht.

Voor een optimaal resultaat: goed schudden voor gebruik.

Allergenen: melk, soja
Lees meer Beschikbaar in:
500 ml