Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Vandemoortele frituurolie Excellence
  • 300 g kalfsgehakt
  • 2 wortelen
  • 100 g sojascheuten
  • 100 g rijstvermicelli
  • 300 g verse champignons “Shiitake”
  • 12 ronde vellen rijstdeeg (rijstvellen voor loempia’s of nems)
  • 1 ei
  • 1 krop Romeinse sla
  • ½ bosje koriander
  • 150 g suiker voor de dipsaus
  • Een snuifje suiker voor de vulling
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 20 cl vissaus (nuoc mam)
  • 3 grote rode pepers
  • 1 ui

Bereidingswijze

De vulling:

  1. Week de rijstvermicelli vooraf in koud water gedurende 30 minuten. Kook ze vervolgens in ongezouten kokend water gedurende twee minuten, spoel en zet apart.
  2. Borstel de champignons schoon (wrijf ze indien nodig af met een bevochtigd doekje keukenpapier), snijd twee mm van de voet en snijd de rest in dunne schijfjes.
  3. Hak de koriander fijn.
  4. Snijd de wortelen in dunne reepjes en snipper de ui fijn. Voeg bij de rijstvermicelli: champignons, ui, wortelen, sojascheuten, kalfsgehakt, losgeklopt ei, gehakte koriander, een snuifje suiker en kruid met peper en zout. Houd apart.

De kroketten/nems:

Week de vellen langs beide zijden even in heet water en leg ze op een handdoek. Schik 2 eetlepels van de vulling op het onderste deel van het vel, vouw beide uiteinden dicht en wikkel het vel grondig dicht.

De dipsaus:

Hak de rode pepers fijn. Breng in een kookpot aan de kook: de rode pepers, de resterende suiker, de vissaus en het water. Laat even inkoken.

Frituur de nems:

Verhit de olie tot 175°C. Leg de nems/kroketten in het mandje van de frietketel en schud het mandje voorzichtig. Zo worden ze gelijkmatig goudbruin. Haal ze uit van zodra ze een goudbruine kleur hebben en laat even uitlekken op keukenpapier.

Tip
Snijd de kroketten/nems diagonaal in stronkjes van 2 cm lengte.
Schik op een blaadje sla en bedruip met wat saus.

Excellence

Excellence is de fijnste frituurolie voor het beste bakresultaat. Ze bestaat uit 100 % zonnebloemolie waaronder de speciale “high oleic” zonnebloemolie. Deze wordt gewonnen uit de zaden van een speciaal ras zonnebloemen en is van nature rijk aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Excellence beter bestand tegen langdurige verhitting, is deze evenwichtig en gaat deze olie 40 % langer mee zodat ze pas ververst moet worden na 14 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L