Ingrediënten

  • 2 eetlepels Vandemoortele Zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 bikje kikkererwten (450 g), uitgelekt en het vocht bewaard
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • Zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Zet een kleine sauspan op en bak de knoflook al roerend gaar in de zonnebloemolie. Dit neemt ongeveer 3 minuten in beslag
  2. Pureer de kikkererwten in de blender of keukenmachine tot dit een glad geheel wordt (doe er een theelepel van het bewaarde kikkererwtenvocht bij). 
  3. Voeg de gebakken knoflook, peper, zout en sesamzaad toe en roer nog eens goed om.
  4. Plaats dit even in de koelkast alvorens je dit opdient.


Wil je de humus iets pittiger? Voeg dan kruiden toe.

Je ideale partner.

Zonnebloemolie

Vandemoortele Zonnebloemolie is een veelzijdige olie. Je kan deze gebruiken voor zowel koude als warme bereidingen. Ideaal voor vis- en groentegerechten, marinades, pasta’s en koude bereidingen zoals vinaigrettes. Deze olie is 100% plantaardig en brengt de smaak van je ingrediënten optimaal tot hun recht. Rijk aan Omega 6 en vitamine E.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
1L