Ingrediënten

  • 2 eetlepels Vandemoortele Yogorette Fijne Kruiden
  • 1 eetlepel Vandemoortele Koolzaadolie
  • 3 rijpe avocado’s, geschild, zonder pit en gepureerd
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 kleine ui (80 g), gesnipperd
  • 3 eetlepels verse koriander, fijngesneden
  • 2 tomaten, in kleine blokjes
  • 1 theelepel fijngesneden knoflook
  • 1 snufje cayennepeper
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Pureer de avocado’s in de blender of keukenmachine, samen met het limoensap en zout. 
  2. Meng de ui, koriander, tomaat en knoflook eronder en als laatste ook de cayennepeper. 
  3. Werk af met twee eetlepels Vandemoortele Yogorette Fijne Kruiden en een eetlepel Vandemoortele Koolzaadolie. Zo wordt de guacamole wat romiger en smeuïger. 
  4. Zet 1 uur in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken. 

Tip: voor een pikantere versie kan je er een rood (chili)pepertje aan toevoegen.

Koud kunstje!

Koolzaadolie

Deze olie wil je altijd aan je zijde voor koude bereidingen met vis. Een tartaar van zalm bijvoorbeeld, of gemarineerde makreel. De olie is ook heel geschikt voor je vinaigrettes. En ze is rijk aan Omega 3 en vitamine E.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
1L