Ingrediënten

  • 50 ml Vandemoortele Zonnebloemolie
  • 20 gram (1 eetlepel) pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaan
  • 1 plantje of bosje basilicum

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof. Doe dit 3 minuten, tot ze een bruin kleurtje krijgen. Laat afkoelen. 
  2. Pluk de blaadjes van het basilicumplantje. Pel de teentjes knoflook en snij ze fijn (of gebruik de knoflookpers). 
  3. Rasp de Parmezaan. Doe alle ingrediënten (behalve de Vandemoortele Zonnebloemolie) in een blender en mix. 
  4. Giet er de zonnebloemolie beetje bij beetje bij, tot je een smeuïge pasta krijgt. 
  5. Voeg op het einde de basilicumblaadjes toe, voor een mooie groene kleur.

    In plaats van de blender kan je ook een vijzel gebruiken. Voeg dan de basilicumblaadjes op het einde toe voor een mooie groene kleur.
Je ideale partner.

Zonnebloemolie

Vandemoortele Zonnebloemolie is een veelzijdige olie. Je kan deze gebruiken voor zowel koude als warme bereidingen. Ideaal voor vis- en groentegerechten, marinades, pasta’s en koude bereidingen zoals vinaigrettes. Deze olie is 100% plantaardig en brengt de smaak van je ingrediënten optimaal tot hun recht. Rijk aan Omega 6 en vitamine E.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
1L