Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Vandemoortele frituurolie Minder Geuren
  • 10 groene asperges
  • 10 plakjes gerookte zalm
  • 5 vellen filodeeg
  • Zure room
  • Groene kruiden
  • 1 eierdooier
  • Vandemoortele Bieslookvinaigrette

Bereidingswijze

  1. Kook de asperges beetgaar (blancheren).
  2. Snijd het filodeeg diagonaal doormidden, zodat je een driehoek bekomt en leg het deeg met de langste zijde naar onderen op het werkblad.
  3. Leg een sneetje zalm onderaan in het midden op het filodeeg en bestrijk de gerookte zalm met wat zure room. Strooi er daarna wat fijngehakte groene kruiden over en leg een asperge horizontaal op het sneetje zalm.
  4. Vouw eerst de linker- en daarna de rechterhoek van het driehoekje filodeeg naar het midden en rol daarna het deeg op naar boven toe. Doe dit zo voor alle rolletjes.
  5. Bestrijk de rolletjes met een borsteltje met losgeklopt eigeel en frituur ze op 175°C tot ze een goudgele kleur krijgen.
  6. Serveer met de Vandemoortele Bieslookvinaigrette.

Bieslook

Een allround vinaigrette die smaak brengt aan alle klassiekers. Ideaal bij salades met tomaten, komkommer of met vis. Ook lekker bij koude visgerechten zoals carpaccio of tartaar van zalm, heilbot, makreel, ...

Allergenen: Mosterd, ei
Lees meer Beschikbaar in:
450ml