Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Vandemoortele frituurolie Minder Geuren
  • 10 groene asperges
  • 10 plakjes gerookte zalm
  • 5 vellen filodeeg
  • Zure room
  • Groene kruiden
  • 1 eierdooier
  • Vandemoortele Bieslookvinaigrette

Bereidingswijze

  1. Kook de asperges beetgaar (blancheren).
  2. Snijd het filodeeg diagonaal doormidden, zodat je een driehoek bekomt en leg het deeg met de langste zijde naar onderen op het werkblad.
  3. Leg een sneetje zalm onderaan in het midden op het filodeeg en bestrijk de gerookte zalm met wat zure room. Strooi er daarna wat fijngehakte groene kruiden over en leg een asperge horizontaal op het sneetje zalm.
  4. Vouw eerst de linker- en daarna de rechterhoek van het driehoekje filodeeg naar het midden en rol daarna het deeg op naar boven toe. Doe dit zo voor alle rolletjes.
  5. Bestrijk de rolletjes met een borsteltje met losgeklopt eigeel en frituur ze op 175°C tot ze een goudgele kleur krijgen.
  6. Serveer met de Vandemoortele Bieslookvinaigrette.

Excellence

Excellence is de fijnste frituurolie voor het beste bakresultaat. Ze bestaat uit 100 % zonnebloemolie waaronder de speciale “high oleic” zonnebloemolie. Deze wordt gewonnen uit de zaden van een speciaal ras zonnebloemen en is van nature rijk aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Excellence beter bestand tegen langdurige verhitting, is deze evenwichtig en gaat deze olie 40 % langer mee zodat ze pas ververst moet worden na 14 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L