Ingrediënten

Voor 4 personen - 60 minuten

  • 1 kg krieltjes
  • 4 kipfilets
  • peper
  • zout
  • 2 handjes fijngesneden rucola
  • 1 kopje geroosterde pijnboompitten
  • 1 kopje fijngesneden gedroogde tomaten (op olie)
  • keukentouw
  • 250 g dungesneden pancetta 
  • 400 g trostomaten
  • Vandemoortele olie Bakken & Braden
  • Vandemoortele olie Stoven & Bakken
  • basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Schil de krieltjes, kook ze gaar en bak in Vandemoortele olie Stoven & Bakken. Breng op smaak met zout.

Snij elke kipfilet open en breng op smaak met peper & zout.

Meng de rucola met de  pijnboompitten en de gedroogde tomaten. Verdeel dit mengsel over de 4 filets. Rol ze dicht en verpak in de pancetta. Bind vast met keukentouw.

Bak goudbruin in de Vandemoortele olie Bakken & Braden en zet dan nog 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven, samen met de trostomaten.

Verwijder het touw, snij de kip in plakken en werk af met basilicumblaadjes.

Proef échte groenten en vis

Stoven & Bakken

Stoven, bakken of grillen: deze olie kan je goed verhitten. Ze haalt de ware smaak van groenten en vis naar boven. Je kan alles goed toeschroeien zonder dat het aan de pan blijft kleven. Ze bevat High Oleïc zonnebloemolie, rijk aan onverzadigde vetzuren en spat minder dan andere plantaardige oliën. 

Voor een optimaal resultaat: goed schudden voor gebruik.

Allergenen: Soja
Lees meer Beschikbaar in:
500 ml