Ingrediënten

Voor 4 personen - 60 minuten

  • 1 kg krieltjes
  • 4 kipfilets
  • peper
  • zout
  • 2 handjes fijngesneden rucola
  • 1 kopje geroosterde pijnboompitten
  • 1 kopje fijngesneden gedroogde tomaten (op olie)
  • keukentouw
  • 250 g dungesneden pancetta 
  • 400 g trostomaten
  • Vandemoortele olie Bakken & Braden
  • Vandemoortele olie Stoven & Bakken
  • basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Schil de krieltjes, kook ze gaar en bak in Vandemoortele olie Stoven & Bakken. Breng op smaak met zout.

Snij elke kipfilet open en breng op smaak met peper & zout.

Meng de rucola met de  pijnboompitten en de gedroogde tomaten. Verdeel dit mengsel over de 4 filets. Rol ze dicht en verpak in de pancetta. Bind vast met keukentouw.

Bak goudbruin in de Vandemoortele olie Bakken & Braden en zet dan nog 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven, samen met de trostomaten.

Verwijder het touw, snij de kip in plakken en werk af met basilicumblaadjes.

Bak het perfecte stukje vlees.

Bakken & Braden

Deze olie kan je goed verhitten om het vlees mooi dicht te schroeien, zonder dat het blijft kleven aan de pan. Ze is een mengsel van 100% plantaardige oliën en bevat High Oleïc zonnebloemolie, rijk aan onverzadigde vetzuren. Bovendien spat deze olie minder dan andere 100 % plantaardige oliën.  Dankzij het natuurlijke boteraroma, komt de smaak van je vlees mooi tot zijn recht.

Voor een optimaal resultaat: goed schudden voor gebruik.

Allergenen: melk, soja
Lees meer Beschikbaar in:
500 ml