Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Vandemoortele frituurolie Minder Geuren
  • 12 oesters
  • 210 g tempurabloem (of vloeiende bloem)
  • 150 ml bruiswater
  • 100 g panko paneermeel
  • Tonkatsaus (kan worden vervangen door Worcestershire saus, of gewoon een scheutje citroen)

Bereidingswijze

  1. Open de oesters, verwijder de weekdieren en houd apart.
  2. Bereid het beslag door het tempurabloem te mengen met het koude water tot een pasta met de consistentie van pannenkoekendeeg. Houd koel.
  3. Haal de oesters door het tempurabeslag en daarna door het panko paneermeel.
  4. Frituur de oesters rechtstreeks in de Vandemoortele frituurolie (zonder een mandje te gebruiken) bij 175°C.
  5. Serveer de oesters met de tonkatsaus of Worcestershiresaus. Je kan deze oesters ook met een scheutje citroensap serveren.

Excellence

Excellence is de fijnste frituurolie voor het beste bakresultaat. Ze bestaat uit 100 % zonnebloemolie waaronder de speciale “high oleic” zonnebloemolie. Deze wordt gewonnen uit de zaden van een speciaal ras zonnebloemen en is van nature rijk aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Excellence beter bestand tegen langdurige verhitting, is deze evenwichtig en gaat deze olie 40 % langer mee zodat ze pas ververst moet worden na 14 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L