Ingrediënten

  • 5 – 6 eetlepels  Vandemoortele Zonnebloemolie
  • 1 fijngesneden sjalot
  • Groene zachte peperbollen
  • Scheutje citroensap
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade met de Vandemoortele Zonnebloemolie, de fijngesneden sjalot, snuifje zout en groene zachte peperbollen. Werk af met een scheutje citroensap. 
  2. Marineer je zalm, sardines of makreel
  3. Giet de marinade in een plat bord of op een schaal, en leg er de vis in. Strijk deze bovenaan ook nog in met wat van de marinade. Zet dan 4 uren in de koelkast. Door de marinade zal de vis natuurlijk garen. Bakken is niet meer nodig.
  4. Haal uit de koelkast. Kruid met peper en zout en werk af met fijngesnipperde bieslook (en eventueel wat dille).

Tip: serveer je zalm met sojascheuten, mooi contrast!

 

Koud kunstje!

Koolzaadolie

Deze olie wil je altijd aan je zijde voor koude bereidingen met vis. Een tartaar van zalm bijvoorbeeld, of gemarineerde makreel. De olie is ook heel geschikt voor je vinaigrettes. En ze is rijk aan Omega 3 en vitamine E.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
1L