Ingrediënten

  • 2 eetlepels Vandemoortele Koolzaadolie
  • 200 g zwarte en groene olijven
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 sinaasappel, in stukjes (schoongeboend maar niet geschild)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 verse groene Spaanse peper, zonder de zaden en in dunne ringetjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Doe de olijven in een grote kom en voeg Vandemoortele Koolzaadolie toe, alsook het citroensap, de blokjes sinaasappel, rozemarijn en Spaanse peper. 
  2. Meng goed, dek af en zet weg op een koele plaats. 
  3. Roer het mengsel terug om na 12 uur en laat het dan nog eens 12 uur verder marineren. 
  4. Om de smaak van de sinaasappel nog meer te accentueren, hoef je enkel 1-2 stukken steranijs toe te voegen.
Koud kunstje!

Koolzaadolie

Deze olie wil je altijd aan je zijde voor koude bereidingen met vis. Een tartaar van zalm bijvoorbeeld, of gemarineerde makreel. De olie is ook heel geschikt voor je vinaigrettes. En ze is rijk aan Omega 3 en vitamine E.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
1L