Ingrediënten

Voor 16 personen

Voor het gehakt & de bulgur:

  • Vandemoortele frituurolie Minder Geuren
  • Vandemoortele olie Stoven & Bakken
  • 3 eieren
  • 600 g gehakt
  • 250 g bulgur
  • 500 ml groentebouillon
  • Verse koriander
  • Sesamzaadjes
  • Currypoeder
  • 1 sjalot, versnipperd
  • 1 teentje look, geperst
  • Peper & zout

Voor het beignetbeslag:

  • 4 eetlepels witbier 
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 eierdooier
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels Maïzena

Bereidingswijze

Bulgur:

  1. Stoof de sjalot en look zacht aan in een pan met de Vandemoortele olie Stoven & Bakken.
  2. Voeg daar de bulgur aan toe en roer goed om.
  3. Laat even meestoven en voeg dan de bouillon toe.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Laat rustig garen onder het deksel tot het vocht zo goed als volledig weg is. Laat afkoelen.

Gehakt:

  1. Meng het gehakt met 1 dooier en 2 volledige eieren.
  2. Meng daarna de afgekoelde bulgur met het gehakt.
  3. Kruid het geheel met peper, zout, currypoeder, sesamzaadjes en vers gesneden koriander naar smaak.
  4. Vorm kleine balletjes.

Beignetdeeg:

  1. Neem een kom en meng met een garde de bloem, Maïzena, de eierdooier en het bier door elkaar tot een stijf beslag.
  2. Neem een andere kom en klop het eiwit met een klopper voor 2/3 stijf.
  3. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag en voeg ook goed wat peper en zout toe.
  4. Rol de gehaktballetjes door het beignetbeslag en frituur deze op 175°C tot ze een goudgele kleur krijgen.

Excellence

Excellence is de fijnste frituurolie voor het beste bakresultaat. Ze bestaat uit 100 % zonnebloemolie waaronder de speciale “high oleic” zonnebloemolie. Deze wordt gewonnen uit de zaden van een speciaal ras zonnebloemen en is van nature rijk aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Excellence beter bestand tegen langdurige verhitting, is deze evenwichtig en gaat deze olie 40 % langer mee zodat ze pas ververst moet worden na 14 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L