Ingrediënten

Vandemoortele Ingrediënten:
Vandemoortele Excellence frituurolie 
Vandemoortele olijfolie extra vierge

 

Andere ingrediënten:
200 g ontpitte groene olijven 
50 g feta
200 g bloem
100 g paneermeel
100 g panko
eiwit van 2 eieren

 

Dipsaus:
50 cl Griekse yoghurt 
0,5 groene paprika
0,5 bosje gehakte groene peterselie
1 bosje gehakte koriander
snuifje suiker
sap van halve citroen
scheut Vandemoortele olijfolie extra vierge

 

Garnituur:
Citroen
Peterselie

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 Min
Aantal: 4 personen 
Moeilijkheid: Gemakkelijk

 

Dipsaus:

  1. Snij de schoongemaakte groene paprika in kleine stukjes.
  2. Voeg de gehakte peterselie en koriander toe.
  3. Voeg snuifje suiker, het sap van de halve citroen en de olijfolie toe.
  4. Mix in een blender tot een smeuïge massa en kruid.
  5. Serveer de yoghurt in een dipschaal.
  6. Werk af met de groene kruidenmengeling.
 
Olijven:
  1. Vul de olijven met feta.
  2. Dep de olijven droog.
  3. Rol de olijven door de bloem en nadien door het eiwit. 
  4. Tip: voor een dikkere korst, herhaal stap 3.
  5. Rol de olijven door de mengeling van paneermeel en panko.
  6. Frituur de olijven 2 minuten op 160°, tot de korst goudbruin is.

 

Notities en Variaties:
Serveer de olijven met de dipsaus. Werk af met een schijfje citroen en de gehakte peterselie.

 

Excellence

Excellence is de fijnste frituurolie voor het beste bakresultaat. Ze bestaat uit 100 % zonnebloemolie waaronder de speciale “high oleic” zonnebloemolie. Deze wordt gewonnen uit de zaden van een speciaal ras zonnebloemen en is van nature rijk aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Excellence beter bestand tegen langdurige verhitting, is deze evenwichtig en gaat deze olie 40 % langer mee zodat ze pas ververst moet worden na 14 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L