Ingrediënten

Vandemoortele Ingrediënten:
Vandemoortele Excellence frituurolie 

 

Andere ingrediënten

Avocado:
2 rijpe avocado’s
200 g bloem
100 g paneermeel
100 g panko
eiwit van 2 eieren 

Aioli:
50 cl mayonnaise
½ theelepel lookpoeder
½ theelepel gerookte paprikapoeder
sap van een halve limoen 

Garnituur:
Limoen 
Koriander

 

 

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 Min
Aantal: 4 personen 
Moeilijkheid: Gemakkelijk

 

Dipsaus:

  1. Meng de mayonaise met het lookpoeder en het gerookte paprikapoeder.
  2. Roer het sap van de halve limoen door de mayonaise.
  3. Werk af met fijngesneden koriander.

 

Avocado:

  1. Snij de avocado’s in de lengte in twee en verwijder de pit. 
  2. Haal de helften voorzichtig leeg met een eetlepel.
  3. Snij de avocadohelften in reepjes van 1 cm dik. 
  4. Wentel de reepjes in de bloem en nadien in het eiwit.
  5. Rol ze nadien in de mengeling van paneermeel en panko 
  6. Frituur de avocadoreepjes 1 minuut op 160°, tot de korst goudbruin is.

Notities en Variaties
Serveer de avocadoreepjes met de aioli. Werk af met een schuifje limoen en een paar blaadjes koriander.

 

 

Excellence

Excellence is de fijnste frituurolie voor het beste bakresultaat. Ze bestaat uit 100 % zonnebloemolie waaronder de speciale “high oleic” zonnebloemolie. Deze wordt gewonnen uit de zaden van een speciaal ras zonnebloemen en is van nature rijk aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Excellence beter bestand tegen langdurige verhitting, is deze evenwichtig en gaat deze olie 40 % langer mee zodat ze pas ververst moet worden na 14 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L