Ingrediënten

Vandemoortele ingrediënten:
Vandemoortele Excellence frituurolie 

 

Andere ingrediënten


Aardbeien: 
250 g aardbeien 
200 g melk
140 g bloem
60 g maïzena
70 g suiker 
4 g bakpoeder
eiwit van 2 eieren 
80 g gesmolten margarine
snuifje zout


Chocoladesaus:
100 g fondantchocolade
100 g witte chocolade
100 g kristalsuiker
klontje margarine


Garnituur:
Bloemsuiker
Munt

 

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 Min
Aantal: 4 personen 
Moeilijkheid: Gemiddeld

 

Chocoladesaus:

  1. Verwarm de fondantchocolade au bain-marie samen met de suiker en het margarine.
  2. Meng gedurende het opwarmen voldoende om klonters te vermijden.
  3. Herhaal dit met de witte chocolade.
 
Aardbeien 
  1. Was de aardbeien en dep ze goed droog. 
  2. Meng de melk met de bloem, de suiker en het bakpoeder. 
  3. Roer goed zodat alle klonters verdwijnen. 
  4. Voeg de gesmolten margarine en een snuifje zout toe.
  5. Rol de aardbeien door de maïzena.
  6. Rol de aardbeien door het losgeklopte eiwit.
  7. Dompel de aardbeien onder in het beslag. 
  8. Frituur de aardbeien 2 minuten op 160°, tot de korst goudbruin is.
 
Notities en Variaties
Serveer de gefrituurde aardbeien met een paar verse aardbeien en de chocoladesaus. Werk af met bloemsuiker en munt. 

Excellence

Excellence is de fijnste frituurolie voor het beste bakresultaat. Ze bestaat uit 100 % zonnebloemolie waaronder de speciale “high oleic” zonnebloemolie. Deze wordt gewonnen uit de zaden van een speciaal ras zonnebloemen en is van nature rijk aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Excellence beter bestand tegen langdurige verhitting, is deze evenwichtig en gaat deze olie 40 % langer mee zodat ze pas ververst moet worden na 14 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L