Ingrediënten

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 verkruimelde beschuiten
  • 1 handvol fijngesnipperde peterselie
  • Enkele geplette rode peperbolletjes
  • 1 teentje gesnipperde knoflook
  • 1 koffielepel mosterd
  • 4 fijngesnipperde sjalotjes
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels Vandemoortele olie Bakken & Braden

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten - behalve de olie - in een grote mengkom of keukenrobot en meng goed.
  2. Rol balletjes in de gewenste dikte.
  3. Laat een half uurtje rusten in de koelkast.
  4. Bak de gehakballetjes goed gaar in Vandemoortele olie Bakken & Braden, op middelhoog vuur. Dit duurt 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de grootte.

 

Bak het perfecte stukje vlees.

Bakken & Braden

Deze olie kan je goed verhitten om het vlees mooi dicht te schroeien, zonder dat het blijft kleven aan de pan. Ze is een mengsel van 100% plantaardige oliën en bevat High Oleïc zonnebloemolie, rijk aan onverzadigde vetzuren. Bovendien spat deze olie minder dan andere 100 % plantaardige oliën.  Dankzij het natuurlijke boteraroma, komt de smaak van je vlees mooi tot zijn recht.

Voor een optimaal resultaat: goed schudden voor gebruik.

Allergenen: melk, soja
Lees meer Beschikbaar in:
500 ml