Ingrediënten

Voor 8 personen – 50 minuten

  • 5 eieren
  • 2 extra eiwitten
  • 1 tl geraspte citrusschil
  • 1 tl geraspte limoenschil
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil
  • 175 g suiker
  • 125 g bloem
  • ½ tl zout
  • een glas zoete witte wijn
  • 1 dl Vandemoortele olie Zoete Keuken
  • een paar trosjes druiven
  • bloemsuiker
  • extra geraspte sinaasappelschil

Bereidingswijze

Klop de dooiers met 2/3 van de suiker tot een romige massa. Voeg de citrusschillen, de bloem en het zout toe en meng. Giet er de zoete wijn en de Vandemoortele olie Zoete Keuken bij, meng opnieuw.

Klop in een andere kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Schep voorzichtig door het deegmengsel.

Bestrijk 8 mini-cakevormpjes met een dun laagje Vandemoortele olie Zoete Keuken en bestrooi met bloem. Vul de vormpjes voor 2/3 met deeg en zet ± 30 minuten in de oven (180°C).

Haal de cakejes uit de vorm en bestrooi met bloemsuiker en sinaasappelschil. Serveer lauw, met druiven.

Je rechterhand voor zoetigheden

Zoete Keuken

Deze olie geeft extra luchtigheid aan al je koekjes, cakes, muffins, … Ze is een mengsel van 100% plantaardige oliën, waaronder High Oleïc zonnebloemolie. Dus rijk aan onverzadigde vetzuren. Doordat de olie vloeibaar is, is ze handig in gebruik. Bovendien is ze een bron van Vitamine E.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
500 ml