Ingrediënten

  • 250 g bloem 
  • 1 tl bakpoeder 
  • 100 g suiker 
  • 60 g havermout 
  • 200 ml Vandemoortele olie Zoete Keuken
  • 1 ei 
  • 100 g chocoladedruppels

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en de havermout goed. 
  2. Voeg er de Vandemoortele olie Zoete Keuken bij.
  3. Meng verder tot je een egaal vast koekjesdeeg bekomt.
  4. Daarna meng je de chocoladedruppels onder het deeg.
  5. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. 
  6. Verwarm de oven voor op 175°C.
  7. Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier. 
  8. Rol balletjes van het deeg met een diameter van 3 à 4 cm. Schik ze op de bakplaat.
  9. Druk ze plat tot koekjes van een centimeter dik ongeveer. 
  10. Bak de koekjes 20 minuten lang in de oven van 175°C.
Je rechterhand voor zoetigheden

Zoete Keuken

Deze olie geeft extra luchtigheid aan al je koekjes, cakes, muffins, … Ze is een mengsel van 100% plantaardige oliën, waaronder High Oleïc zonnebloemolie. Dus rijk aan onverzadigde vetzuren. Doordat de olie vloeibaar is, is ze handig in gebruik. Bovendien is ze een bron van Vitamine E.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
500 ml