Ingrediënten

  • 2-3 eetlepels Vandemoortele Zonnebloemolie
  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Halveer de aubergines en snij het vruchtvlees van de aubergine ruitvormig in. Kruid met peper en zout. 
  2. Snij het knoflookteentje in fijne schijfjes en verdeel over de aubergines. 
  3. Leg de aubergines op een ovenplaat en besprenkel ze met Vandemoortele Zonnebloemolie. 
  4. Laat 40 minuten garen in een oven van 150°. Haal ze daarna uit de oven en haal het vruchtvlees van de schil met een lepel. 
  5. Mix in een blender tot een gladde crème, kruid nog wat met peper en zout. 
  6. Maak het geheel – indien nodig – nog wat smeuïger door wat extra Vandemoortele zonnebloemolie toe te voegen.
Het beste van 3 oliën in één fles.

Culinaire Multi-cooking olie

Maak het jezelf gemakkelijk met Vandemoortele Culinaire Multi-cooking olie, een olie die geschikt is voor elke bereiding. Culinaire Multi-cooking olie  is een mengeling van drie plantaardige oliën. Met maïsolie voor een zachte smaak, koolzaadolie die Omega 3 bevat en zonnebloemolie die rijk is aan Omega 6. Past heerlijk goed bij zowel koude als warme bereidingen met groenten en vis, of als basis van een vinaigrette.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
1L