Ingrediënten

  • 2-3 eetlepels Vandemoortele Zonnebloemolie
  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Halveer de aubergines en snij het vruchtvlees van de aubergine ruitvormig in. Kruid met peper en zout. 
  2. Snij het knoflookteentje in fijne schijfjes en verdeel over de aubergines. 
  3. Leg de aubergines op een ovenplaat en besprenkel ze met Vandemoortele Zonnebloemolie. 
  4. Laat 40 minuten garen in een oven van 150°. Haal ze daarna uit de oven en haal het vruchtvlees van de schil met een lepel. 
  5. Mix in een blender tot een gladde crème, kruid nog wat met peper en zout. 
  6. Maak het geheel – indien nodig – nog wat smeuïger door wat extra Vandemoortele zonnebloemolie toe te voegen.
Je ideale partner.

Zonnebloemolie

Vandemoortele Zonnebloemolie is een veelzijdige olie. Je kan deze gebruiken voor zowel koude als warme bereidingen. Ideaal voor vis- en groentegerechten, marinades, pasta’s en koude bereidingen zoals vinaigrettes. Deze olie is 100% plantaardig en brengt de smaak van je ingrediënten optimaal tot hun recht. Rijk aan Omega 6 en vitamine E.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
1L