Ingrediënten

  • 200 ml Vandemoortele olie Zoete Keuken
  • 200 g suiker
  • 50 ml melk
  • 4 eieren
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g amandelpoeder
  • Citroen
  • 1 vanillestokje 
  • 1 tl kaneel
  • 4 appels
  • Snuifje zout

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  2. Klop de eieren samen met de suiker tot een romig en schuimig geheel in circa 5 minuten met een mixer. Zet de klopper iets lager en giet er beetje bij beetje de Vandemoortele olie Zoete Keuken bij. Zorg dat het een glanzend beslag wordt. Voeg dan de melk toe. 
  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het amandelpoeder. Meng het met een spatel voorzichtig door het eimengsel. 
  4. Rasp een citroen en voeg de zeste toe, samen met een beetje sap. 
  5. Meng het gesneden fruit door het beslag. Bewaar wat losse blokjes voor bovenop de cake. 
  6. Breng het beslag verder op smaak met een snuifje zout en kaneel. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, haal het merg er uit en voeg dit toe aan het beslag.
  7. Vet de cakevorm in met de Vandemoortele olie Zoete Keuken. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Giet het beslag in de vorm. 
  8. Bak de cake tussen de 50 en 60 minuten in een voorverwarmde oven van 160° C. 
  9. Prik met een satéspies in de cake. Blijft er geen deeg aan hangen? Dan is hij klaar. Haal hem uit de oven en laat nog 10 minuten afkoelen in de vorm.

 

Je rechterhand voor zoetigheden

Zoete Keuken

Deze olie geeft extra luchtigheid aan al je koekjes, cakes, muffins, … Ze is een mengsel van 100% plantaardige oliën, waaronder High Oleïc zonnebloemolie. Dus rijk aan onverzadigde vetzuren. Doordat de olie vloeibaar is, is ze handig in gebruik. Bovendien is ze een bron van Vitamine E.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
500 ml