Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Vandemoortele frituurolie Excellence
  • ½ ananas
  • 210 g tempurabloem (of vloeiende bloem)
  • 150 ml spuitwater
  • 1 tl suiker
  • 2 el poedersuiker
  • 1 l mango-ijs
  • 5 cl frambozencoulis

Bereidingswijze

  1. Meng het tempurabloem met het spuitwater en de suiker en klop krachtig. Zet apart in de koelkast.
  2. Schil de ananas en verwijder de ogen. Snijd in verticale schijven en verwijder de kern.
  3. Snijd de verticale plakken in stukjes.
  4. Dompel de stukjes ananas in het tempurabeslag en doe ze meteen in de verwarmde frituurolie op 175°C.
  5. Laat uitlekken en houd warm.

Tip: Om te serveren: begin met een streepje frambozencoulis (schilder dit met een borstel), voeg dan een bolletje mango-ijs toe en werk af met de beignet. Schud een beetje poedersuiker over de beignet.

Excellence

Excellence is de fijnste frituurolie voor het beste bakresultaat. Ze bestaat uit 100 % zonnebloemolie waaronder de speciale “high oleic” zonnebloemolie. Deze wordt gewonnen uit de zaden van een speciaal ras zonnebloemen en is van nature rijk aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Excellence beter bestand tegen langdurige verhitting, is deze evenwichtig en gaat deze olie 40 % langer mee zodat ze pas ververst moet worden na 14 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L