Ingrediënten

  • Aardbeien
  • 60 ml Vandemoortele olie Zoete Keuken
  • 40 g geroosterde pijnboompitten
  • 40 g munt
  • 2 el citroensap
  • 2 el fijne suiker

Bereidingswijze

  1. Hou een paar muntblaadjes achter voor de garnering.
  2. Was de rest van de muntblaadjes en droog ze goed.
  3. Kleur de pijnboompitten een beetje aan in een warme pan.
  4. Pureer de munt, geroosterde pijnboompitten, Vandemoortele olie Zoete Keuken, suiker en het citroensap samen in de blender, tot een goede massa.
  5. Proef en breng desgewenst op smaak met nog wat suiker en/of citroensap.
  6. Laat minstens een uur in de koelkast rusten.
  7. Serveer in glazen potjes, met de muntpesto onderaan en erboven de aardbeien.
Je rechterhand voor zoetigheden

Zoete Keuken

Deze olie geeft extra luchtigheid aan al je koekjes, cakes, muffins, … Ze is een mengsel van 100% plantaardige oliën, waaronder High Oleïc zonnebloemolie. Dus rijk aan onverzadigde vetzuren. Doordat de olie vloeibaar is, is ze handig in gebruik. Bovendien is ze een bron van Vitamine E.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
500 ml