Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 100 ml Vandemoortele olie Stoven en Bakken
  • Vandemoortele frituurolie Excellence
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 3 eierdooiers
  • 200 g bloem
  • 200 g paneermeel
  • 3 hele eieren
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Pel ze daarna en pureer in een roerzeef (droog eventueel nog even op het vuur). 
  2. Doe er de eierdooiers en Vandemoortele olie Stoven en Bakken bij. Kruid met peper en zout.
  3. Trek met een spuitzak een streep puree en snijd deze in secties van 5 cm.
  4. Haal elk rolletje door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Frituur de kroketten op 175°C tot ze goudbruin zijn.

Tip: Probeer ook eens speciale varianten uit door wat gepureerde pompoen of knolselder en wat truffelolie toe te voegen aan de puree. Zo geef je een extra lekkere toets aan je kroketten.

Excellence

Excellence is de fijnste frituurolie voor het beste bakresultaat. Ze bestaat uit 100 % zonnebloemolie waaronder de speciale “high oleic” zonnebloemolie. Deze wordt gewonnen uit de zaden van een speciaal ras zonnebloemen en is van nature rijk aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Excellence beter bestand tegen langdurige verhitting, is deze evenwichtig en gaat deze olie 40 % langer mee zodat ze pas ververst moet worden na 14 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L