Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 100 ml Vandemoortele olie Stoven en Bakken
  • Vandemoortele frituurolie Excellence
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 3 eierdooiers
  • 200 g bloem
  • 200 g paneermeel
  • 3 hele eieren
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Pel ze daarna en pureer in een roerzeef (droog eventueel nog even op het vuur). 
  2. Doe er de eierdooiers en Vandemoortele olie Stoven en Bakken bij. Kruid met peper en zout.
  3. Trek met een spuitzak een streep puree en snijd deze in secties van 5 cm.
  4. Haal elk rolletje door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Frituur de kroketten op 175°C tot ze goudbruin zijn.

Tip: Probeer ook eens speciale varianten uit door wat gepureerde pompoen of knolselder en wat truffelolie toe te voegen aan de puree. Zo geef je een extra lekkere toets aan je kroketten.

Minder Geuren

Frituurolie Minder Geuren is een huiseigen, unieke compositie, samengesteld uit zonnebloemolie, palmolie en koolzaadolie. Minder Geuren bevat een plantaardig natuurlijk aroma waardoor het grootste deel van de bakgeuren beter wordt geabsorbeerd. Voor een optimaal gebruik dient de frituurolie ververst te worden na 10 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L